Versenykiírás

Célja:Lehetőséget adni a helyi és környékbeli, főzni szerető csapatoknak, hogy megmutathassák tudományukat és jó étvággyal kínálják a maguk készítette finomságokat. Szeretnénk, ha hagyományos Felső-Tisza vidéki, de egyéni ízvilágú receptek kerülnének bemutatásra a szabadban elkészíthető ételekből.

Helye:Zoárd-napi Sokadalom helyszíne, Kraszna-part

A verseny jellege:Szabadtűzön megvalósítható étel készítése, Felső-Tisza vidéki ételek főzőversenye

Csapat összetétele: 1 fő vezető „szakácsból” és maximum 7 fő segítőből, „kuktából” állhat. A csapatok elnevezésére és összetételére nincs korlátozás, csak a jó ízlés és az önmérséklet szabhat korlátot.

Rendezők által biztosított technikai eszközök:

·        5 x 5m-es főzőhelyen 1 db napernyő (de a csapatok hozhatnak sátrat vagy bármit amivel a főző helyét feldíszíthetik , vagy reklámozzák településüket, szervezetüket)

·        1 db asztal 2 db paddal

·        hulladékgyűjtő zsák,

·        vízvételi lehetőséget.

 

Versenyzők saját felszerelése:A versenyhez szükséges alapanyagokról és eszközökről a csapat gondoskodik (üstfazék, üstház, gázpalack, gázégő fej, állványok, vágódeszkák, kések, illetve a higiénia betartásához szükséges mosogatószerek és mosogatóeszközök).

Nyersanyag:A versenyző csapatok által magukkal hozott, a főzéshez felhasználni kívánt fűszerekről és az elkészítéshez szükséges egyéb ízesítőkről és nyersanyagokról, felszerelésről a fertőzés veszély elkerülése miatt, hitelt érdemlő igazolást, számlát kötelesek maguknál tartani.

Az elkészült ételekből 1 adag ételminta leadása kötelező!

Főzőhely kijelölése :A nevezések sorrendjében a csapatok sorszámot kapnak, mely egyben a főzőhely számát is jelenti majd. A csapatoknak lehetőség nyílik a bemutatkozásra a főzőhelyen, ismertető anyagok segítségével.

Főzési adagszám:

·        1-1 adag a zsűri tagjainak

·        30 adag a kóstolójeggyel érkezők részére, melyet a szervezők fognak értékesíteni a közösségi sátorban. Az eladott kóstolójegyek összegének 50 %-a a szervezőket, 50 %-a a főző csapatokat illeti meg!

 

 

Zsűrizés szempontjai:

  • az étel ízharmóniája
  • az étel látványa
  • a recept különlegessége
  • az étel megfelelése a versenykiírásban foglaltakkal
  • a főzőhely díszítése
  • a főzőhely tisztasága, rendezettsége.

 

Bírál: Krivács András, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke,

          Ambrus György olimpiai és világbajnok mesterszakács,

          Kósa László vásárosnaményi mesterszakács.

 

A főzőversenyről élő közvetítéseket teszünk fel a www.zoardnap.huweboldalra!

 

Az első három helyezett díjazásban és egy másnapi ebéd vagy vacsora meghívásban részesül a Kovács Műhelyben.

  • I.    hely:  Oklevél, helyi termékkosár és a nyertes receptje felkerül a www.zoardnap.huweboldalra.
  • II.   hely: Oklevél, bogrács,
  • III.  hely: Oklevél, szakácskönyv

 

A Versenynap menete:

Főzés kezdete: 08.00 órakor.

Zsűrinek bemutatni: 12.00 órakor
Az elkészült ételek kóstolására kóstolójegy ellenében 12.00- 15.00 óra között van lehetőség.
Eredményhirdetés 13.30 órakor a Nagyszínpadon

Főzőhelyek zárása 19.00 óra, terület és eszközök tisztán átadása 20.00 óráig.

Nevezési díj nincs!

A jelentkezési lap kitöltésével várjuk a főző csapatok jelentkezését a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre vagy személyesen a Tourinform irodában!

 

További információ: 45/570-206; 70/363-1628

 

Nevezési határidő: 2018. július 1.

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap.doc