Az ünnepi könyvhét egyedülálló magyar kulturális rendezvénysorozat, évről évre töretlen sikerrel és népszerűséggel, immár nyolc évtizede.  Az ünnepi könyvhét székhelye Budapest,de egyre több nagyváros kapcsolódik a könyvfesztiválhoz, az érdeklődők tehát az ország bármely pontján részt vehetnek a fesztiválon.

A könyv az emberiség egyik legnagyobb értéke, Európában és a világon számos fesztivál, ünnep keretében ünneplik a könyvet az emberek. Magyarországon Supka Géza javasolta 1927-ben Miskolctapolcán, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyletének közgyűlésén, hogy Magyarországon is kellene szervezni egy könyves ünnepet, amikor az igazi irodalom és az igazi írók kivonulnak ingujjban a közterekre. 2019-ben június 13. és 17. között kerül megrendezésre a 90. Ünnepi Könyvhét, amelyhez kapcsolódnak a Gyermekkönyvnapok.

Ehhez az országos programhoz csatlakozik Vásárosnamény is, így a Zoárd-napi Sokadalmon több nagyobb könyvkiadó és könyvforgalmazó is képviselteti magát, ezek a következők:

- Aksjomat Kft. (Miskolc)

- Lazi Könyvkiadó (Szeged)

- Szalay Könyvkiadó (Kisújszállás)

- Napraforgó 2005. Könyvkiadó Kft. (Budapest)

- Santos Kiadó (Budapest)

- Lupuj-Book Kft. (Debrecen)

- Janus Antikvárium Debrecen